jueves, 5 de agosto de 2010

Bar bodega Quimet

El primer cop que vam entrar al bar bodega "Quimet" portava un mes i mig (re)obert. Des d'aleshores només hauran passat tres o quatre setmanes.

El "Quimet" és una antiga bodega de les de tota la vida que ara porten dos germans, en David i en Carlos, que han mantingut l'essència i el caràcter d'aquest local familiar. I això s'agraeix.

A l'entrada, un parell de botes amb alguns tamborets et conviden a seure i fer una canyeta, un vermut casolà o potser una copeta de cava, que d'entrada pots acompanyar amb unes olivetes per cortesia de la casa. Si t'agrada la cervesa amb una mica de cos, val la pena que tastis la barreja de Moritz rossa i bruna (Epidor) que et preparen amb el punt just.

Per fer un aperitiu clàssic, demana't unes "banderillas" o unes anxoves que preparen ells mateixos, sense oblidar una bosseta de patates "Torres" amb salseta marca de la casa i una llauneta d'escopinyes, verat, sardinetes o musclos en escabetx. I si vols allargar, tens racions i mitges racions de formatges i embotits o torrades d'ibèrics que es fan portar d'Extremadura, com ara el morcón o la llonganissa. Però també pots demanar pels plats dia, preparats al moment i amb molta cura.

Com que el "Quimet" té més de cinquanta anys,
tothom al barri s'hi pot trobar a gust, des dels veïns que van a comprar vi a granel fins qui s'atura a fer un aperitiu o la gent de fora del barri que, tot passejant, es deixa seduir per l'encant d'una bodega on encara pots seure en una taula de marbre.

Bar bodega Quimet, carrer Vic, número 23,
Gràcia (Barcelona).
Mostra un mapa més gran


No hay comentarios:

Publicar un comentario