jueves, 16 de diciembre de 2010

Coquus, Escuela de cocina

Amb una mica d'interès, tothom es pot arribar a bellugar amb comoditat entre els focs (o la vitro) de la cuina.

Si ja ets capaç de tallar i rentar un enciam, ficar-lo en un bol i amanir-lo amb oli, vinagre, sal i pebre, ja pots dir que saps cuinar. Amb un xic més de paciència, acabaràs preparant les teves pròpies esferificacions.

Fins arribar a assolir aquest nivell el camí pot ser dur i, de vegades, fins i tot decepcionant: arrossos covats o enganxats al fons de la paella, cullerots fets malbé, truites de patata cruixents (¿!) o llenties que semblen menjar de ranxo.

Però no ens podem deixar arrossegar pel desànim! Si al principi som uns maldestres a la cuina, sempre podrem demanar consell a la mama, a la iaia o a un amic (assegurant-nos abans que no sigui més destraler que nosaltres...).

A més, hi ha la molt assenyada possibilitat d'aprendre d'algú que s'hi dedica professionalment. No es tracta de demanar plaça per fer una estada al Bulli o al Santa Pau, sinó d'acostar-se modestament a una escola de cuina perquè se t'encomani l'afició i la tècnica. Nosaltres ens hem atansat a Coquus, un centre amb unes instal·lacions molt xules que hi ha al carrer Ferrer de Blanes, 7.

Si ja tens idea de com fregir un ou o de com cuinar un bistec a la planxa sense que se't cremi ni et quedi cru, a Coquus trobaràs un munt de cursos i activitats que segur que t'ajudaran a millorar el que ja saps fer i, per descomptat, per aprendre coses noves: cuina mediterrània, per convidar, japonesa, creativa, pintxos i tapes, cuina de festa, cuina en miniatura i, ara naturalment, cuina de Nadal. Però si comences pel nivell més bàsic, aprendràs a anar a comprar al mercat i a saber triar els productes que sempre has de tenir a mà per cuinar sa i bo.

El millor de tot és que, malgrat que pensis que controles prou bé les tècniques bàsiques de la cuina de supervivència, la de cada dia, sempre hi ha coses noves per aprendre quan menys t'ho esperes. Per exemple, en el curs de "Cuina per convidar" ens van ensenyar a rentar bé un porro i aprofitar-lo millor o com picar una ceba conservant la punta dels dits i sense que es desmunti abans de tallar-la.

A sobre, ho vam passar molt bé amb en Fran, el profe, i la seva ajudant Sofia, que en saben un munt de cuinar i d'explicar-ho pas a pas perquè s'entengui perfectament. I seguir les seves indicacions és molt fàcil perquè manipulen els aliments i els estris davant teu sense que perdis cap detall.

Al final, el més difícil és arribar a casa, revisar els apunts que vas prendre a la carpeta que et van donar, arremangar-te i posar-te mans a l'obra (o a la cassola). Però com que cuinar és una activitat que et convida a fer-la en companyia i posant-hi una mica d'alegria, sempre hi haurà algú disposat a donar-te un cop de mà i passar-ho bé.

Coquus, Escuela de cocina
Ferrer de Blanes, 7
Mostra un mapa més gran

No hay comentarios:

Publicar un comentario