jueves, 7 de octubre de 2010

Bar Cal Mingo y Loli

Si sents parlar d'en "Pinotxo", de seguida et vindrà al cap el conte del nen de fusta que va sortir viu de la panxa d'una balena. Si, a més, t'agrada anar al mercat, és molt probable que el nom de Pinotxo et recordi el conegut bar de La Boqueria.

Al Mercat de l'Abaceria Central de Gràcia també tenim un lloc on prendre un cafè matiner abans d'arrencar o refer-se després d'anar a comprar: el Bar Cal Mingo y Loli.

El mercat sempre té molta activitat de clients que recorren les parades i de venedors que s'afanyen a preparar el gènere que t'ofereixen a viva veu. Però els dissabtes, que és quan acostumem a fer la compra de la setmana, el nostre mercat té un ritme frenètic. Enmig d'aquesta agitació, després d'havert-te aixecat d'hora per poder triar, d'haver gastat més diners dels previstos i arrossegant el carro que no pensaves omplir, fer una parada al Bar Cal Mingo y Loli és el millor reconstituent.

El Mingo y Loli és el lloc perfecte on pendre un bon esmorçar de gra fort. Et ve de gust una truita? Doncs ho tens difícil per triar entre totes les varietats que t'ofereixen, com la de patata i cebes, la d'albergínia, de xoriço, de carxofa o de "morcilla", que varien segons temporada.

Que tens molta gana al matí, vols dinar o has de fer esforços que requereixen energia extra? Què et semblaria un ració de calamars a l'andalusa, unes sardines en escabetx, uns callos, uns popets estofats, uns seitons fregidets o un llom de bacallà a la llauna? Tot en racions abundants, cuina casolana i a uns preus que no et creuries.

Més d'un cop, esmorçant a la barra, hem vist com la pròpia gent de la plaça o veins que no tenen ganes de cuinar aquell dia s'acosten al Cal Mingo y Loli per encarregar unes racions per emportar perquè aquí tot pot ser "take away" o es pot ficar en un entrepà.

Des de m'agrada el meu barri reivindiquem la vida als mercats i tota l'oferta que hi podem trobar, que no és només fruita, verdura, peix i carn (de primera, això sí!) i que passen pel sushi, l'hummus, la pasta fresca o els llibres.

Trobareu el Cal Mingo y Loli al centre / esquerra del Mercat de l'Abaceria Central de Gràcia, entrant pel carrer Puigmartí.

Bar Cal Mingo y Loli
Mercat de l'Abaceria Central de Gràcia
Travessera de Gràcia, 186




Mostra un mapa més gran

3 comentarios: