viernes, 5 de noviembre de 2010

Llibreria Know Food

Quan al setembre ens vam assebentar que la llibreria Know Food tancava, la notícia ens va sorprendre i ens va entristir. Des del principi, estàvem convençuts que seria un projecte de llarg recorregut i que, per la seva singularitat, no trigaria gaire a consolidar-se com una de les llibreries gastronòmiques de referència a la ciutat.

Ara fa tres anys en Sergi Tort va obrir Know Food, un espai que abordava la cultura del menjar des d'una perspectiva molt àmplia. Et podies passar una bona estona bussejant entre receptaris, assajos d'antropologia i història de l'alimentació o política alimentària, obres de referència de grans cuiners, gastrònoms i enòlegs, llibres de dietètica i nutrició, llibres infantils o novel·les on els aliments i la cuina eren els protagonistes. A més, hi trobaves un bon catàleg d'obres en anglès, francès o italià i, fins i tot, alguns estris bàsics per cuinar com maces de morter o cullerots.

Des dels inicis del projecte, la llibreria Know Food va disposar de botiga on line i d'una newsletter que arribava puntual al teu email per informar-te sobre les noves incorporacions al catàleg o de les activitats que s'hi organitzaven, entre les que hi havia presentacions de llibres. I per Sant Jordi era bonic veure la paradeta muntada davant la porta de la botiga o com almenys un any, que els vam veure sortir al carrer Gran de Gràcia.

Durant aquests tres anys, tothom que s'ha acostat a la llibreria Know Food, des de cuinetes fins a experts, s'ha pogut endinsar en l'univers meravellós dels aliments i la forma de cuinar-los i consumir-los, com una experiència de coneixement individual i col·lectiva. I hem gaudit amb l'amabilitat i el consell d'en Sergi. Per això és trist que desapareguin iniciatives amb tanta ànima.

En Sergi ens ha explicat que Know Food tanca definitivament a finals de novembre i, de moment, la seva pàgina de Facebook continua activa.
Et desitgem molta sort!

Llibreria Know Food
Penedès, 11




Ver mapa más grande

No hay comentarios:

Publicar un comentario